Sober event Ideell förening

Sober Event Ideell förening är en icke vinstdrivande förening som vill skapa äkta upplevelser fria från alkohol och andra droger. Vi arbetar med att planera och arrangera olika typer av upplevelser för föreningar, företag och privatpersoner. Vi gör flera olika verksamheter kopplat till event men har speciellt fokus på teambuilding och gruppaktiviteter.

 

Äkta upplevelser som utmanar normer
All verksamhet som vi gör är naturligtvis fri från alkohol och andra droger. Vi vill utmana de normer som finns när det gäller kopplingen mellan event och droger. Vi vill att både unga och vuxna ska ha tillgång till roliga, spännande och värdefulla aktiviteter som är fria från inblandning av alkohol eller alkoholindustrin.

 

Äkta upplevelser för ett bättre samhälle

Det är viktigt att unga har något värdefullt att engagera sig i. Vi vill att fler unga ska trivas, känna att de är delaktiga, att de kan på verka och har möjlighet att skapa sin egen meningsfulla fritid. Därför arbetar vi aktivt med att stödja verksamheter där unga kan delta och utvecklas.

Vi skapar event, upplevelser och gruppaktiviteter för företag, organisationer, föreningar och vem som helst. Genom att anlita oss får deltagarna verksamhet som garanterat bygger på demokrati, solidaritet och nykterhet. Genom att välja våra aktiviteter stöds också vårt arbete med att skapa ännu mer verksamhet för unga.

 

Med basen i demokrati, solidaritet och nykterhet  

Bakom Sober Event Ideell förening står IOGT-NTO-föreningen Vätterns ros och Jönköpings distrikt av Ungdomens Nykterhetsförbund. I Sober events styrelse finns representanter som de två medlemsorganisationerna utsett. 

 

Verksamhetsledare

Sober Events verksamhet drivs av utsedda verksamhetsledare.

Jonas Larsson

jonas@soberevent.se
0733-72 62 62
 

Jim Gustafsson

jim@soberevent.se
0703-70 15 00

 

Styrelse

Föreningen styrs strategiskt av en styrelse med ledamöter som valts av de två medlemsorganisationerna.

Ordförande

Elisabeth Björefeldt
 

Ledamöter

Henrik Yxing
Erik Levin

 

engagera dig 

Det finns olika sätt att engageras sig tillsammans med Sober Event.

jobba hos oss

Eftersom Sober Event drivs av en ideell organisation är de flesta som jobbar hos oss inte anställda. De flesta hjälper till av eget intresse, för att de vill ha erfarenhet av branschen och för att få meriter som kan gynna dem senare. Skicka en intresse-anmälan du också. För att få jobba i Sober Event måste du vara medlem i UNF eller IOGT-NTO.

syns med oss

Eldkonstgruppen Spitfire och Snabelan är exempel på grupper som har samarbetat med Sober Event. Har du eller dina kompisar en show, en musikgrupp, en dansakt eller något annat som är värt att visa upp kan ni bilda en förening. Ni kan få hjälp med marknadsföring, utbildning, ekonomi och mycket annat.

KONTAKTA SOBER EVENT

kontakt@soberevent.se

Jim | 0703-70 15 00
Josefin | 0702-70 97 18
Jonas | 0733-72 62 62

JOBBA HOS SOBER EVENT

Just nu söker Sober Event sin allra första person som kan engagera sig helhjärtat på arbetstid.

Samordnare – Sober Event

Vill du jobba med spännande gruppaktiviteter som bidrar till bättre samarbetsklimat?

Sober Event söker en Samordnare till vår nystartade organisation med placering i Jönköping.

Vill du jobba med att spännande aktiviteter och upplevelser för grupper som leder till meningsfulla samtal om samarbete och ledarskap? Då kommer du passa perfekt hos oss! Vi söker en utåtriktad kollega som vill vara med och sätta en prägel på förenings- och näringslivet i Jönköping. Du kommer arbeta med allt från att leda verksamhet och grupper till att representera Sober Event på möten med kunder och samarbetspartners.

Sober Event är en nystartad ideell förening som genom event, utbildningar och utvecklande gruppaktiviteter vill ge människor bättre förutsättningar att påverka sin tillvaro, oavsett om det handlar om att driva en liten men framgångsrik förening eller en ambitiös arbetsgrupp på jobbet. Syftet med Sober Event är att förverkliga våra medlemsorganisationers visioner om demokrati, solidaritet och nykterhet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer främst arbeta med att samordna, planera och genomföra Sober Events olika verksamhetsmetoder i Jönköping med omnejd. Våra verksamhetsmetoder innebär någon av våra många olika aktiviteter såsom stadsuppdrag, styrelseutbildningar eller strategidagar. Du kommer också ha en viktig roll i att knyta kontakter med såväl nya som existerande kunder. Du kan också komma att bidra till utvecklingen av nya verksamhetsmetoder och produkter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av att leda grupper och aktiviteter. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arrangera och hålla utbildningar samt att du har erfarenhet från civilsamhället sedan tidigare. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och därför ser vi gärna att du brinner för att vara med och skapa något helt nytt. Du ska vilja sätta din prägel på en ny organisation med stora ambitioner. Som föreningens första anställda ska du inte vara rädd för att ta initiativ och genom din goda kompass prioriterar du insatser som får organisationen att växa.

Du är en engagerad och inspirerande person som trivs med att arbeta i en lika engagerad arbetsgrupp med ideella kollegor. Du drivs av att spendera tid ute i verksamheten oavsett om det är på en konferens som föreläsare eller på en festival som representant för Sober Event. Du är duktig på att bygga relationer och kan uttrycka dig väl i såväl tal som text. Om du har erfarenhet av representativt arbete är det ett stort plus.

Sober Event kämpar för demokrati, solidaritet och nykterhet och vi ser gärna att du delar våra värderingar. Det är meriterande om du sedan tidigare har ett medlemskap i IOGT-NTO rörelsen. Vid anställning är medlemskap i någon av våra medlemsorganisationer ett krav.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Omfattning och villkor
Tjänsten är till en början en tidsbegränsad anställning på 60% i 6 månader med möjlighet till förlängning och eventuellt uppväxling till heltid. Tjänsten utgår ifrån Jönköping men resor i länet förkommer. Vid vissa tillfällen kan tjänsten också innehålla längre resor. Arbetstiden är oregelbunden och innefattar kvälls- och helgarbete.

Tillträde
Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. Tjänsten inleds med introduktion i Jönköping.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28/3 2021. Vi håller intervjuer löpande. Skicka CV och personligt brev till jonas@soberevent.se